Det er skræmmende hvad gode gamle reklamebureauer kan finde på at sælge, når det handler om hjemmesider.
Er du så uheldig og kan du løbe ind i et bureau, der har kostet masse af timer på at udvikle deres eget CMS, og nu har vildt travlt med at hente pengene hjem, ved at sælge det til intetanende iværksættere. Én ting er, at de tager ved. Noget andet er, hvis systemet ikke er godt – specielt, hvis det teknisk set ikke er søgemaskinevenligt.
Har du som iværksætter én gang brugt 50.000 på en hjemmeside, som ikke er at finde på diverse søgemaskiner, så er det svært at vide hvad man skal gøre.
Derfor har jeg, sammen med min gode ven og kollega, journalist Mads Haukrogh, lavet er hjemmeside kursus for iværksættere.
Som iværksætter skal du have dit eget website, en www-adresse og e-mail. Du kan købe den forkromede løsning eller få naboens nørdede søn til at lave den for dig.
Men du kan også vælge at bruge fire aftener på selv at få taget hul på dit website.
Markedsføring på Internettet starter med en hjemmeside med eget domæne. Jeg har taget initiativ til, at du som iværksætter mødes med 12 andre, fire aftener over fire uger, hvor du kommer til at opbygge din helt egen hjemmeside.
Målet er, at du efter de fire aftener har et fuldt funktionsdygtigt website, der er synligt på søgemaskiner, og som du selv kan vedligeholde og arbejde videre med.
Et produktorienteret iværksætterkursus.
1200 kr får din egen hjemmeside, med dig selv som webmaster. Nå ja, og så kommer den årlige udgift: 45 kroner for dit eget domæne og cirka 110 kroner for dit webhotel og alle de mailadresser du måtte ønske dig.
Her er et par eksempler det kursus vi havde i foråret.
KropogCoach
og Charvite.
Jeg tror gerne du må smide dem en mail, hvis du vil høre hvordan de har det med deres hjemmeside.
Der er kun to pladser tilbage learn the facts here now. Så kender du nogen der står overfor at komme i gang, så kan det være det er noget for dem.
Og selvfølgelig kan et professionelt webbureau, et SEO firma, en journalist, en webdesigner og en fotograf gøre det meget bedre. Men alt har en begyndelse ?
Læs mere om iværksætterkursus.
Det var en af de bedre ideer jeg længe har hørt. Det er bare ærgeligt at kurset finder sted så langt fra sjælland. Jeg er tit stødt ind i folk der har givet en arm og et ben for nogle gammelt CMS der ikke er tidssvarende og hvor det meste er baseret på tabeller.
Jeg håber du får besat de sidste pladser og hvis du en dag beslutter dig for at afholde kurset på sjælland har jeg et par personer i tankerne der ville have godt af et par timer på “webmasterskolen”.
Har vidst fået holdet fyldt nu, så det er bare dejligt.
Ja, der er jo nogen vej fra Holstebro til øen.
Men glad for at du kan lide idéen.
Potter
Er ked af at sige det, Potter, men de to eksempler, du lige hev frem er vist ikke de bedste i forhold til at være synlige på søgemaskinerne.
Ingen eller manglende alt-tags på billeder, ingen h1-tags, intetsigende title-tags…
Prøvede lige at google “personlig coacing” og “kul” og fandt ingen af siderne på de to første sider.
Nåe ja – skylder da lige at sige, at når det så er sagt, så er det nogle ret pæne sider, der har fået lavet. Specielt taget i betragtning, at det er lavet af nybegyndere på fire aftener.
Du har ret Vadskær, der har de ikke fat i den lange ende, og det vil de heller ikke komme til på fire aftener… men min pointe er, at systemet er søgemaskinevenligt.
At bygge et site op fra bunden, grafisk, strukturmæssigt, forfatte tekster, lave billeder, oprette emailadresser, koble domænenavn på, lave kontaktformuilar og vælge overordnet design på fire aftener… det kan lade sig gøre. Men at søgemaskineoptimere til ordet “kul” – så skal der er lidt mere til 😉
Som jeg skriver:
“Og selvfølgelig kan et professionelt webbureau, et SEO firma, en journalist, en webdesigner og en fotograf gøre det meget bedre. Men alt har en begyndelse”
Derfor synes jeg stadig det er et par gode eksempler på, hvad det er der kommer ud af fire aftener.
Men det er jo også det, du skriver til sidst. Og tak for at du reagerer 😉
Ja – jeg synes bestemt, at det er nogle rigtigt flotte resultater med kun fire afteners arbejde. Jeg bed bare mærke i, at du skrev “der er synligt på søgemaskiner” – og det er de ikke 😉
Ville det ikke være en idé at udvikle det til en 5. aften, hvor de får en introduktion til alt- h1- og title-tags? Evt. kombineret med en introduktion til, hvordan man skriver til nettet? Det er jo ikke så svært at formidle og muligvis dén ene faktor, der kan betyde forskellen på succes eller fiasko.
Nu ved jeg ikke, om det indgår som en del af kurset, men man bør nok også understrege vigtigheden af at holde sit CMS opdateret, benytte et statistik-program og tage back-up af sin side.
Det kunne være en idé.
Udfordringen ved at være sin egen webmaster er, at man både skal kunne skrive, både til brugeren og søgemaskinerne, have en grafisk forståelse, et rimeligt teknisk flair, kunne tage billeder, billedbehandle i en eller anden grad, finde sin gode historie og vinkle på den m.m. ….. m.m……
Mest af alt har jeg lyst til at lave et kursus over 12 aftener, fordelt over 12 månender. Det ville rykke.
Der bliver ikke en 5. aften i denne omgang, men jeg vil prøve at sætte endnu mere fokus på området… jeg ved bare ikke på bekostning af hvad 😉
Ja – du har ret. Der er pokkers mange områder at beherske. Men jeres kursus er jo en oplagt mulighed til at møde folk, man kan sparre med. Måske er sidemanden god til at fritlægge og behandle billeder og hende bagved god til at skrive tekster. Så kan man jo bytte hjælp med hinanden 😉
12 aftener over 12 måneder ville være genialt. Så når folk også at tænke lidt over deres side, emner m.m. til næste gang. Man vil nok se en enorm udvikling i kursisterne.