Et link er en stemme på en hjemmeside. Men et link er ikke bare et link. Der er flere faktorer der afgør kvaliteten af et link. Men vigtigst er alt er: DoFollow og NoDoFollow.
NoDoFollow
At kommentere på en weblog giver ikke nødvendigvis ”Google Juice” – god karma fra Google. En standard WordPress weblog, nok det mest populære Open Source weblog system, har NoDoFollow som standard på kommentarerne. Det betyder, at Google ikke følger det link du opgiver, når du kommenterer på et indlæg i en weblog.
Derfor kan en kvalificeret kommentar stadig give gode besøgende, men altså ingen points fra Google.
DoFollow
Men som WordPress Weblog ejer, så kan du installere et plugin, der gør dit kommentarfelt ekstra attraktivt for dine besøgende. Ved at installer et DoFollow Plugin , vil dem der kommenterer på din weblog, få god karma fra søgemaskinerne. Jeg har installeret en Do Follow plugin på min weblog. Det synes jeg er god stil.
Hvordan kan du se om en weblog har DoFollow eller NoDoFollow?
Du kan gøre det på den nørdede måde – ved at kikke på koden på webloggen. Men det kan altså gøres nemmere.
Der er lavet et NoDoFollow plugin til browseren FireFox. Når dit NoDoFollow plugin er aktiveret, så vil alle links på den side du er ved at undersøge, lyse op i to forskellgie farver:
- Lilla farve for de links der gælder.
- Den røde farve for de links, der ingen værdi giver – NoDoFollow.
Her ser du et billede af min weblog:
Her ser du et billede af en weblog, der ikke ladet søgemaskinerne følge linket:
Internettet er Links
Og derfor har jeg valgt at bruge DoFollow på min weblog. Hvis du indgår i en dialog på min weblog, hvorfor skal Google så ikke kende til den, dig og dit website? Det synes jeg må være naturligt – en NoDoFollow virker lidt ”jeg vil ikke dele med andre”….
Hvad tænker du?
Hej Potter,
Er selv doFollow’er og går ind for fri link love til alle!
Angående spam, så er det rigtigt, at det har været/er et problem. Akismet og andre filtrer er heldigvis blevet rigtig gode til at fange uønsket gæster, så jeg oplever det ikke som noget der har betydning i dagligdagen.
Og ja, Google anbefaler at benytte nofollow på betalte link. Men det skal vist opfattes som ren egoisme fra Googles side, da deres mål jo er at sikre de ‘rigtige’ søgeresultater.
Og tilsidst; Ja, noFollow giver ikke linkjuice, men hvad med link bombing? Yahoo’s siteexplorer viser også nofollow links.
Akismet fanger stort set al den Spam der kommer min vej. Det er sjældent der smutter een forbi – og jeg tror ikke problemet er større nu, end da jeg havde NoFollow.
Link Bombing – den holder nok ikke i Google regi? De få besøgende jeg får fra Yahoo, tæller jeg ikke rigtigt med.
Yahoo’s siteexplorer er forresten lidt lækker – specielt nu Google kun viser “kvalitets links”.
Tak for respons…
Ja jeg er også selv DO-Follow-mand, og synes at det er god stil overfor sine brugere af ens blog. De tager sig tid til at læse et indlæg, og måske endda kommentere. Så de stykker som kommenterer får lidt linkjuice ud af deres tid 🙂
Og i øvrigt et rigtig fedt plugin. Det er sku lidt nemmere end at se kildekoden igennem hver gang man er i tvivl om der nu er follow eller No-Follow på en blog.
Det er et godt Plugin. Jeg kommenterer nu mest for at kommentere, men rart nok at vide hvordan landet ligger.
Og så kan det bruges til andet end undersøge for kommentarer.
efter at have læst dit indlæg skal jeg da helt sikkert også have det plugin, det er sku god stil
@Emil – Herligt…
Tak for linket – det var lige, hvad jeg havde brug for.
Dejligt at se, at alle dine links er lilla.
Men det er sgu’ lidt sjovt, at man skal gøre noget aktivt (installere en plugin) for at få DoFollow i WordPress. Det burde være omvendt – at hvis man ikke ønsker Google skal følge ens links, så skal man gøre noget aktivt.
Fedt, så er det installeret. Undrer mig dog over at WordPress ikke opererede med det automatisk… selvfølgelig kan jeg godt se spam-problematikken – men den sørger Akismet jo (næsten altid) for
@Morten og @Kristoffer – helt enig i, at det er underligt at WordPress ikke er “åbne” som standard. Da WordPress er meget SEF, kunne det så tænkes det er i samråd med Google? Det kunne jeg godt forestille mig.
Jeg synes også at det virker som almindelig høflighed at give den lille tak for kommentaren, som et link er.
Det er jo på mange måder kommentarerne der holder bloggen i gang, og gør det sjovt at blogge. 🙂
Potter, det hedder vist bare no-follow og ikke no-do-follow 🙂 Men ellers så vil jeg gerne give dig ret i at det kan være god stil, men vil dog også mene at der er andre måder at gøre det på. F.eks. er det muligt at benytte plugins der først aktiverer do-follow når en person har skrevet X antal kommentarer. Et andet alternativ er at have en liste over de X mest aktive kommentatorer og så belønne dem derigennem.
Men jeg synes det er fint at dele link juice ud.
@Mikael Rieck – Jeg lod mig inspirere af navnet på det Plugin jeg fandt. Og du har ret…
Og så skal du have tak for tippet. Det er da en rigtig god idé med sådan et plugin. Ved du om det findes til WordPress – og i så fald: hvad hedder det?
Ja alt hvad jeg nævnte findes til WP. Hvilket et tænker du specifikt på?
At aktivere do-follow efter x antal indlæg… det er et rigtigt godt bud.
Det hedder Lucia’s Link Love og kan blandt andet findes her: http://www.profitblogger.com/lucias-link-love-plugin/ hvor det også er beskrevet. 😉
Jeg tror at grunden til at WP ikke har follow åben på kommentarene er at det hurtigt løber over med spam. Spammerne er blevet ret dygtige og jeg får tit kommentarer på min blog, som ligne oprigtige kommentarer, men som har et link til et eller andet viagrasite, men som hedder noget a la happywhateverblog.com. For det meste bliver de fanget af mine filtre, men alligvel slipper der et par stykke igennem.
Det kan du nok have ret i. Der er også spam der kommer igennem min Akismet – men egentligt ikke meget, når man tænker på, hvor meget der kommer.
Jeg holder fast i min “dofollow” her på bloggen – og tror ikke jeg får mere spam af den grund.
Lækker blog du har dig Miklas… den glæder jeg mig til at følge.
Tak for ros – jeg har også brugt meget tid på at lave den. og sætte mig ind i de bagved liggende “bells and whistles” i wordpress.
Miklas.
Jeg har dofollow på kommentarer på min blog og har også skrevet om, hvordan du installerer det i Joomla-baserede websteder. Du er velkommen til at kommentere og komme dofollow links. (jag kanske kör google translate till svenska på kommentarerna 😉
Tak for tippet, som var dejligt nemt at følge og installere. 🙂
Glad for at du kunne bruge det.
Og velkommen til bloggen 😉
Har du kunne mærke en stigning i kommentarer efter du har sat dofollow til, eller ligger niveauet på det samme? Antallet af kommentarer for bots er vel det samme, men man kunne forstille manuelle spammers får blod på tanden?
Det er det samme. Og derfor kan jeg kun anbefale andre at gøre det. Der er ikke en bedre måde, at takke dem, der involverer sig og bruger tid på din blog.
Gode tips. Dette bør jeg spille med.
Hej Potter,
Fantastisk artikel, var meget i tvivl om jeg rent faktisk havde Dofollow eller Nofollow på mit site.
Du skriver som altid på forståeligt dansk, og det kan vi lide 😉
p.s. Sindsyge gode podcast´s, bliver så meget klogere.
Mvh. Simon
Kör själv med Dofollow och uppmuntrar andra att följa efter!
Det var lidt sent jeg fandt dette indlæg, men helt sikkert vigtigt at vide. God stil.
Riktigt generöst av dig att redogöra skillnaden av de olika typerna av follow-länkar. Jag bugar och bockar från Sverige 🙂
Länkkärlek gillar vi även borta hos mig i Sverige. Jag tycker du resonerar helt rätt, för om man tar slg tid att kommentera kan man ju lika gärna få något för det, du förlorar inget på det utan det blir en win-win situation. Nackdelen är att det finns en risk för att det kommer folk som inte följer din blogg och lämnar kommentarer bara för att få lite länkjuice. Så jag rekomenderar ett ha ett bra skydd mot spamkommentarer, och jag kan tipsa om Akismet!
Jag tycker att det här med länkar är ganska struligt. http://begagnadeskolbocker.se tex. kan man köpa begagnad kurslitteratur, men jag kan inte hitta något om dess länkar!
Har precis kommit in i det men man har börjat lära sig lite nu i alla fall. Intressant och utvecklande :).