Et link er en stemme på en hjemmeside. Men et link er ikke bare et link. Der er flere faktorer der afgør kvaliteten af et link. Men vigtigst er alt er: DoFollow og NoDoFollow.

NoDoFollow
At kommentere på en weblog giver ikke nødvendigvis ”Google Juice” – god karma fra Google. En standard WordPress weblog, nok det mest populære Open Source weblog system, har NoDoFollow som standard på kommentarerne. Det betyder, at Google ikke følger det link du opgiver, når du kommenterer på et indlæg i en weblog.
Derfor kan en kvalificeret kommentar stadig give gode besøgende, men altså ingen points fra Google.

DoFollow
Men som WordPress Weblog ejer, så kan du installere et plugin, der gør dit kommentarfelt ekstra attraktivt for dine besøgende. Ved at installer et DoFollow Plugin , vil dem der kommenterer på din weblog, få god karma fra søgemaskinerne. Jeg har installeret en Do Follow plugin på min weblog. Det synes jeg er god stil.

Hvordan kan du se om en weblog har DoFollow eller NoDoFollow?
Du kan gøre det på den nørdede måde – ved at kikke på koden på webloggen. Men det kan altså gøres nemmere.
Der er lavet et NoDoFollow plugin til browseren FireFox. Når dit NoDoFollow plugin er aktiveret, så vil alle links på den side du er ved at undersøge, lyse op i to forskellgie farver:

  • Lilla farve for de links der gælder.
  • Den røde farve for de links, der ingen værdi giver – NoDoFollow.

Her ser du et billede af min weblog:

Her ser du et billede af en weblog, der ikke ladet søgemaskinerne følge linket:

Internettet er Links
Og derfor har jeg valgt at bruge DoFollow på min weblog. Hvis du indgår i en dialog på min weblog, hvorfor skal Google så ikke kende til den, dig og dit website? Det synes jeg må være naturligt – en NoDoFollow virker lidt ”jeg vil ikke dele med andre”….

Hvad tænker du?