Jeg driver en podcast om online markedsføring. Hvis du ikke allerede abonnerer på PotterCut, kan du gøre det her via iTunes.Det er det bedste jeg nogensinde har kastet mig ud i. Det har givet mig et fantastisk netværk – et netværk af unikke personer der brænder for det samme som jeg: online markedsføring, branding, sociale medier, reputation management .. og jeg kunne blive ved.
Jeg er vildt glad for min podcast og de oplevelser den har ført med sig. Og jeg vil ikke være den foruden.
Men den stjæler al min tid.
Det er helt ekstremt tidkrævende at producere en podcast. Det er i hvert fald meget tidkrævende med det format jeg har valgt at kaste mig over. Og det er grunden til, at jeg ikke får lavet så mange podcasts som jeg gerne ville. Jeg er både arbejde og familie 😉
Vil du betale for en podcast?
Jeg vil ikke til at tjene penge ved at podcaste. Det ved jeg ingen rigtigt er kommet igennem med. Man kan godt tjene penge som podcaster, give kurser, oplæg, konsulentbistand m.m. Men jeg har endnu ikke mødt en der lever af at podcaste. Men det er heller ikke det jeg vil.
Men jeg kunne godt tænke mig at kunne ”købe” mig lidt fri, så jeg i større grad kunne dyrke min podcast. Producere en ny hver uge, udvikle konceptet og dygtiggøre mig selv ved at fordybe mig noget mere.
Twitter Rules
Men er podcastlyttere klar til at betale penge for en podcast?
Som altid, så er der svar at hente på Twitter. Jeg stillede følgende spørgsmål:
“Hånden på hjertet: ville du give penge for at lytte til en podcastepisode? Ja? Nej? Hvad skal der til?”
Et par timer efter mit tweet, havde jeg 39 svar og rigtig mange gode kommentarer og forslag.
17 siger nej, de vil aldrig bruge penge på en podcastepisode.
16 siger ja, det vil de, hvis kvaliteten er i top.
6 svarer hverken klart ja elle nej.
Som ringe i vandet
Grunden til at jeg stadig podcaster er den opbakning jeg føler blandt dem der følger podcasten. For hvert ReTweet, anmeldelse på iTunes, e-mail, kommentar på bloggen eller Facebook, nyhedsmail tilmelding, follower på Twitter eller nogen henvender sig for at medvirke… så vokser jeg. Det gør det alle timerne værd.
Derfor tør jeg heller ikke tage penge for min podcast. Jeg tror jeg vil miste en stor del af det netværk, relationer og de reaktioner som jeg sætter så højt.
Gratis podcast
Så PotterCut vil forsat være gratis og udkomme når jeg får hul mellem arbejde og min familie. Men ligger du inde med idéen til, hvordan jeg kan købe mig selv noget tid, så hold dig ikke tilbage. Jeg er åben for forslag.
50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter om lytterbetalte podcasts? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: Vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
Se hvad jeg synes -> RT @ibpotter: Betaling for podcast? http://potr.dk/kHmt3S Ja eller nej?
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
[dk] RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
Ja da – klart jeg vil betale for en podcast. Såfremt indholdet giver mig mere værdi end jeg betaler – eller mere korrekt – hvis jeg FØLER at indholdet giver mig mere værdi end jeg betaler.
Jeg tror podcast er et medie som en bog. Og du kan have free casts – og du kan lave bedre, dybere, længere premium casts.
No problemo
Martin
I teorien vil(le) jeg gerne betale for kvalitetsinhold online, men i praksis ville jeg nok sjældent få kørt kortet igennem. Desværre.
Helt enig kasper. Jeg har dog set flere der laver betaling efter den ydelse de får. Måske er det ved at komme på mode ?
Jeg har det nok, desværre, fuldstændigt på samme måde som Kasper Bergholt.
/Lars
@Kasper – og det er lidt det jeg frygter… at man gerne ville, men ikke kommer til det.
@Martin – sjovt nok er der mange der gerne betaler for en lydbog – men synes at en podcast rimer på gratis 😉
Hej Ib!
Ja, du kommer nok desværre til at smide en del i svinget, hvis dankortet skal hives frem…
Måden du bedst kunne fange mig var ved at tilbyde et abonnement til fx 500 kr for et halvt år, og så en spytte en super podcast ud hver måned.
Jeg får ikke hevet dankortet op til hvert enkelt podcast, men ovenstående model ville jeg gerne overveje, hvis kvaliteten er mindst lige så høj, som den er nu.
Jeg ville i hvert fald nødig undværre din podcast 🙂
Jeg kunne sagtens finde på at betale for det, men det skulle nok være for noget viden som ikke kan købes/tilgås på andre måder.
Så jeg er nok også på linje med Kasper og Lars vedr. betaling for et podcast.
Når det så er sagt, så kunne det for mig være mere interessant, hvis jeg fik adgang til et lukket site (mod betaling), hvor jeg kunne tilgå alle podcasts (og indhold for den sags skyld.
Synes at Rosenstands E-university er et genialt koncept, som har kæmpe værdi i forhold til prisen. Noget lignende kunne jeg sagtens se realiseret med dine podcasts. 🙂
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
Jeg læste en gang et twitt af Benjamin Gundgaard der løs noget ala det her.
“Hvis noget er gratis er du selv produktet…”
Den har jeg tænkt en del over 🙂
Jeg tror den bedste måde at tjene penge på et podcast er ved at promovere produkter i selve podcastet. Gøre brug af promo koder eller på lignende måde sikre, at folk kommer igennem dit affiliate link.
Det er i hvert fald det jeg ser folk bruge oftest.
Alene er jeg i tvivl om et podcast kan give en indtægt der gør det tiden værd. Bliver det koblet sammen med en større abonnementspakke, så er det nok lettere at sælge.
Mvh
Mikael
Jeg tror sponsorvejen er “vejen” for mig. Hvad ville du sige til en engelsk udgave af PotterCut? Er det en farbar vej?
Mit umiddelbare svar er nej. En af de ting der er din store styrke er, at dit podcast er på dansk. No offence, men konkurrencen er ultra hård på engelsk og jeg tror det vil være meget svært at skille sig positivt ud. I hvert fald med det nuværende format.
Engelsk? Svaret er et rungende JA !
Engelsk eller kinesisk –
Begge sprog har et ubeskriveligt lytterpotentiale.
Ja Potter – engelsk er garanteret en farbar vej. Uden engelsk begrænser du din kundekreds til denne nordlige del af udkant-europa.
Med dansk har du antageligt et lytterpotentiale på et par tusinde iværksættere, med engelsk gætter jeg på et par millioner mulige lyttere.
(Med kinesisk er de potentielle iværksættere jvf. China Daily skønnet til omkring 80 millioner, men vores måde at bruge internettet på her i vesten kan ikke direkte overføres til kinesisk, så jeg stemmer helt klart for en engelsk udgave af din Pottercast).
Men kan du få brød på bordet alene fra dot-dk er det også fint.
Egentlig handler netop din podcast om mere end blot brød på bordet, det er i høj grad også en hjælp til danske iværksættere. Det er vi mange som sætter pris på.
M.h.t. økonomien siger jeg som Kasper Bergholt at jeg nok næppe får kørt kortet igennem.
Jeg tror at Mikael Rieck (og forresten vist også Google) viser vejen: “Promover produkter i selve produktet”
I den moderne vestlige verden finder jeg følgende sætning yderst sober:
“Denne podcast er blevet til i samarbejde med Siemens mikrofoner og Hitachi viddeokamera”.
Lad lige den sætning summe en dags tid, Potter.
Hvad end du vælger; “keep up the good work!”
Det var dog en fantastisk kommentar og starte en fredag på. Tak for det.
Velbekomme Potter
“Man ligger som man har redt”
Således antager jeg at du sover godt om natten.
mvh
KSKAK
Potter, De skal have opdateret Deres copyright-år i footeren! 🙂
@Henrik: Sammenligningen med E-university god, men E-university også unik – i hvert fald i Danmark. Rosenstand har formået at samle ekspertviden her og man er fri for udokumenterede meninger og gisninger fra relativt uerfarne SEO folk.
@Potter: Jeg tror ikke du kan tage betaling for det inden for online markedsføring, fordi der er så mange andre gratis inden for dette emne. Selvom du adskiller dig ved at gøre det på dansk tror jeg desværre ikke det er nok. Det der er fedt ved dine podcasts er at man får en dyb men generel viden om et givent emne, der gør en i stand til at vælge om det er hest man skal satse på. Hvis du skal skridtet videre tror jeg du skal levere noget mere lavpraktisk. Hvordan gør man rent faktisk. Hvis du kan levere det i et podcast tror jeg der er et grundlag for at tage betaling. Alternativt kan blande forskellige medier som blog, video og podcasts. Men så bevæger du dig jo væk fra det du virkeligt brænder for 🙂
@skjoldby
Du har ret i at det er noget andet indhold. Min pointe var sådan set bare, at hvis jeg (og måske en masse andre) skulle betale for det i sin nuværende form, tror jeg det var det bedste måde.
Så ville prisen være så lille at det kunne være interessant for mig (og sikkert mange andre). Og Hr. Potter kunne få sig lidt betaling for sit arbejde. 🙂
Det er nok den røde tråd – at den nuværende form ikke er oplagt til en betalingsløsning.
Jeg har tænkt på en mere “lavpraktisk” udgave – har også leget med det – og det kunne jeg også godt finde på… men nok ikke på bekostning af den nuværende PotterCut… og så har du en pointe med at jeg bevæger mig væk fra det jeg brænder for….
Hej Ib
Jeg sætter utroligt stor pris på dine podcasts, og jeg aner alligevel ikke om jeg ville betale for dem. Betaler for masser af ting online, men det er svært at svare på på forhånd.
Tror din beslutning om at holde dig til gratismodellen er rigtig – og så kan du fx tjene pengene hjem ved at reklamere for ting så som seminarer, dine konsulentydelser osv osv.
Jeg spekulerer på om ikke du skulle skrue ned for den lydteknikfaglige ambition i disse podcasts og lave de fleste af dem som PotterCut Raw (TM) og simpelthen optage dem i et take og udgive dem uden redigering.
Hvis du bare undgår voldsom støj og telefonlyd på podcasts er du allerede kilometervis foran rigtigt mange succesfulde podcasters i forhold til lydkvaliteten.
Med sådan en tilgang kunne det hele måske blive lidt lettere og sjovere for dig i en travl hverdag?
Mvh Anders
Ooooohhhhh – det kommer aldrig til at ske 😉
Jeg kan godt følge dig – og ja, jeg har gjort det svært for mig selv, men jeg synes det er her jeg gerne vil stikke ud.
Content is King og context is Queen – og hvad der ellers findes af flotte linier.
Selv falder jeg fra når jeg ikke kan høre hvad der sker – eller skal stå på tæer for at kunne høre.
Men ja – et andet koncept måske…. og så alligevel 😉
Jeg har det stik modsat Anders. Jeg lytter stort set kun til dine podcast — fordi de er så velkomponerede og velproducerede.
Det er dér, du skiller dig ud, som jeg ser det.
Det er jeg rigtig glad for at høre. Det gør det tiden værd! Tak.
Jeg er har en konto på et udenlandsk medlemsite. PT bruger jeg ikke siden til andet end at lytte til deres podcast (og det betaler jeg for penge), men jeg tvivler på, at den samme metode vil kunne skaleres til en dansk setting og stadigvæk være profitabel.
Men man ved det jo ikke før, at man springer ud det 🙂
Og som Lars siger, så har enkelte danskere prøvet.
En anden model er at lave det sammen med en anden, så I kan dele arbejdet mellem jer.
Jeg har haft en medvært i tankerne flere gange. Er selv vild med at lytte til det format….
Men det er nok den tekniske del der er den krævende – og her er jeg ikke vild med at skulle overlade det til andre 😉
Hvad er det for et site der har gode podcasts? Altid på jagt efter noget godt 😉
@Kasper
Der kan man alligevel bare se! Vi er ikke ens alle sammen.
Jeg tror det er emnerne, gæsterne og de gode spørgsmål, som fanger mig.
Samtidig må jeg sige, at jeg også selv ret ofte slukker for folks podcasts ½ minut inde i dem, når de er med den der ekstremt dårlige skrattende lyd eller en elendig telefonforbindelse osv. Det kan mine ører ikke klare, så jeg slukker for dem uanset hvor gode de måtte være indholdsmæssigt.
Tror at lige præcis Ib kunne skære voldsomt i sit redigeringstidsforbrug uden at de fleste af os ville høre nogen forskel. Og hvis resultatet er flere podcasts stemmer jeg på den løsning. 🙂
Mvh Anders
Støtter Anders mht. kvalitet kontra kvantitet.
Men ved at Ib’s stolthed nok ikke tillader det uanset hvad vi siger.
Enig. Hvis lidt ringere lyd og mindre redigering betyder flere podcasts, så stemmer jeg også på det 🙂
Jeg tror også jeg ville kunne skære ned….
Jeg er medlem af e-university.dk, som er en blanding af podcasts, blog og nu også forum, så ja, det vil jeg åbenbart godt. 🙂
Podcast? Har da kun set hans hjemmevideoer 🙂 Hvor finder du podcasts henne?
Hans hjemmevideoer hører vel også under definitionen “podcast” – det kan være alt fra interview til monolog. At det er et podcast dækker vel blot over, at det udkommer i “episoder”.
Vidste egentlig ikke at video kunne indgå i definitionen. Her er hvad WikiPedia siger:
A podcast (or non-streamed webcast) is a series of digital media files (either audio or video) that are released episodically and often downloaded through web syndication.
Tror ikke at vi kan klemme Thomas’ videoer ind i den definition, men tak for at lære mig noget nyt! 🙂
Jeg synes det først er en podcast når man kan abonnere på den. Så kan det være video eller lyd – men den skal gerne findes i iTunes for at være en podcast…. ellers er al video på internettet vel en podcast…
Jeg kunne godt overveje at betale for “podcasts”, som flere antyder så vil vi gerne betale hvis det har værdi. Jeg vil nok være mest tilbøjelig til at betale for et abonnement og ikke pr. stk.
Men et krav for mig vil være at det kan findes andre steder end iTunes, jeg vil helst være platform-uafhængig og er bruger af både Windows, Mac og Linux. Så jeg vil ikke abonnere hvis jeg skal udskifte min foretrukne afspiller 🙂
Ja jeg ville også gerne betale for podcasts
/Grosen Friis
Potter, en ting jeg ikke forstår er hvordan flere penge vil give dig mere tid? Vil du betale kone og børn for at give dig mere fritid eller kan du gå på deltid på dit job?
Jeg ville vælge at møde ind klokken 10:00 mandag morgen, så jeg kunne nuppe hver søndag aften til at optage og redigere – bruge mandag morgen med ungerne – og så gøre podcasten færdig til klokken 10.
Så ved jeg godt at jeg bare får det mere travlt på jobbet alligevel – men podcasten ville komme i luften hver uge.
Selvom jeg holder ufatteligt meget af dine Podcasts, så vil jeg nok aldrig betale for dem. Så hellere bruge den tid jeg bruger på at lytte til podcasts til nogle flere af de store, amerikanske inden for branchen, som er gratis.
Derimod vil det være helt ok at sponsorere dem, og måske bringe en reklame eller to. Nøjagtigt som de fleste amerikanske gør, og det virker slet ikke forstyrrende. Men så skal du også til at bruge tid på at jagte sponsorer, hvilket du nok ikke er interesseret i. Måske du kunne outsource den opgave?
Jeg tror ikke du vil kunne få dig selv til at skære ned på kvaliteten. For med din baggrund sætter ud jo nok en professionel ære i at kvaliteten er i orden. Du sætter jo også barren (højt) for, hvordan Podcasts skal produceres i DK. Det er altid fantastisk for alle de andre ligesom at have noget at se op til.
Det bliver nok sponorvejen – hvis der dukker nogen op.
Og du har ret – jeg kommer ikke til at skære ned på kvaliteten… det er jo det jeg kan 😉
RT @ibpotter: 50/50 på spørgsmålet: vil du betale penge for at lytte til en podcast? http://potr.dk/kHmt3S
Det er fantastisk med de mange kommentarer. Sætter en masse tanker i gang.
Lige fra at holde fast i en gratis dansk sproget podcast med den gode lydkvalitet for øje – til den sponosor betalte engelsksprogede podcast, det udkommer hver uge – med den gode lydkvalitet 😉
Jeg er også en af dem, som nyder (næsten) alle dine podcasts, og sætter såmænd også rigtig meget pris på kvaliteten, fordi jeg oftest hører dem, når jeg kører i bil.
Men jeg må også tilstå, at jeg formentlig ikke ville betale for dem, når det kommer til stykket. Hvorfor ikke?
Fordi de ikke er nødvendige for mig. Fordi det ikke er viden, som jeg ikke kan læse mig til andre steder på nettet. Det er hyggeligt at Benjamin Gundgaard fortælle om konverteringsoptimering, men der er alt det, jeg godt vidste i forvejen, og så er der resten som jeg kan læse om andre steder – eller høre direkte fra hestens mund, hvis jeg bestiller et oplæg til firmaet.
Så hvad så?
Jo, jeg savner nogle flere korte podcasts. Jeg kan godt lide dine lange podcasts, men mangler også indimellem nogle kortere på måske kun 10 min., der kan fungere til fx inspiration eller vidensopdatering.
10 minutter vil alt andet lige kræve mindre arbejde, og behøver ikke være så velproduceret 🙂 Det kunne være emner som nyheder: Panda-opdatering, Facebook-feature, Intro til nyt værktøj eller det kunne være en virksomheds praktiske erfaringer med fx en Twitter-konto osv. osv.
En vigtige pointe som jeg ikke kan se at nogen har nævnt er “frygten” for ikke at få det hele med. Der findes mange medlemskaber der i bund og grund ikke giver noget man ikke kan finde andre steder, men hvor man alligevel betaler for at få det med, da man frygter at man går glip af noget.
Mht. korte podcasts, så stemmer jeg imod.
Downloader kategorisk ikke noget der er kortere end 15 minutter. Giv mig minimum 30 minutter og gerne en time af gangen.
Kan det klares på et øjeblik, så hellere et kort blogindlæg og et tweet.
/Mikael
Sjovt nok, så er der ikke meget mindre arbejde i en kort podcast.
Men du har en pointe som flere har nævnt: at det godt må være mere “Tips og Tricks” agtigt på kort tid.
Men jeg tror det er den bog jeg vil skrive engang… som jeg så også kan udgive som lydbog (for podcast rimer jo på gratis ;))
RT @ibpotter: Gratis podcast om online markedsføring http://t.co/zVWe3ay
Hej Potter
Jeg elsker at lytte til dine podcast, men ville nok også vælge dem fra, hvis de kostede penge.
For mig er det mere “hygge” podcast, end det er noget som giver mig konkret viden og værdi, som man ikke kan finde andre steder på nettet.
Hvis du vil tjene penge på din type podcast (som er dem vi elsker) så tror jeg at pengene skal komme fra sponsere, reklamer, produkt omtale osv.
Jeg tror de fleste ikke vil have et problem med lidt reklamer, hvis de kan lytte til dine podcast kvit og frit.
Nu og da ser jeg også en film på TV3 selvom jeg hader alle de reklamepauser, men jeg acceptere dem, ellers kunne jeg jo bare have lejet filmen i blockbuster.
No matter what you do…keep podcasting 🙂
Du har fat i noget når du kalder det for “hygge” podcasts. Og det vil folk ikke give penge for.
Er sikker på at der er folk derude der kan leve af det med hjælp fra sponsorer – tænker bl.a. på “.net rocks” der i årevis har udsendt 2 gange om ugen og jævnligt reklamerer for Telerik. Deres podcast varer 1 time og virker velforberedte, så det må mindst være på halvtid før man gider gøre det i så mange år. Så en mulighed er at finde en eller to større sponsorer.
Mht til at få folk til at aktivt at gå ind på sider kunne du overveje at udgive dine podcast i aac-format somde gør på dr’s “harddisken” – her vises relevante billeder tekster og links sammen med podcastet, og trykker næsten altid på disse links hvis emnet er godt.
Personligt er jeg mest til podcasts af 30-40 min. Længde og helst kun som lyd da jeg ønsker at høre det i dobbelt tempo. (jeg hører mange podcasts)
Hvis du skulle overveje at gøre noget betalbart burde du beholde dine gratis casts så du her samler leads og appetit for betalingsindholdet. Eller igen bruge aac og få folk forbi din blog.
Til sidst, ja jeg ville betale for godt indhold og god kvalitet, også selvom jeg kan læse mig til det gratis, det de afgør det for mig er hvor let jeg kommer til overblik og indsigt og føler at jeg følger lidt med i hvad der sker – det at nogen bruger tiden på at koge store mængder information ned i små relevante mundfulde har en værdi der er værd at betale for.
Men nok hårdt arbejde ligegyldigt hvordan man vil tjene lidt på det der internet.
Tak for gode podcasts i øvrigt.
Jeg var blandt de første der fik lov til at prøve Harddiskens aac-format af. Og jeg har bare ikke brugt det siden.
Det giver mig slet ikke merværdi nok. Ikke fra min iPhone, som er der hvor jeg lytter til podcast.
Jeg har fået meget at tænke over – og det har været super med de mange kommentarer – både her og ikke mindst på Twitter.
Jeg lytter også til podcast via iPhone, men jeg må da indrømme at jeg gider tjekke hjemmesider på iPhone, så jeg sender linket videre til min mail, og læser dem om aftenen på min iPad. For mig har det værdi ikke at skulle huske links og emner jeg skal tjekke op på senere når jeg er i nærheden af en computer eller en iPad igen.
Men indrømmet i perspektivet af at skabe trafik denne vej, ville det være noget af en omvej 🙂
uden omsvøb så er dine potcast faktisk på nivaue med store navne i udlandet.
Husk jeg er jyde så det er faktisk ros fra min side.
jeg lytter til dem løbende og finder mange guldkorn som ryger ned i gemmeren til sener brug.
Om jeg vil betale for dem. Pt har jeg ikke brug for dem, men hvis jeg havde et firma og jeg kunne trække guldkorn ud af hver afsnit så ville jeg ikke afvise det.
det er det samme med mange af dem du har lavet udsendelser med det er interesant og hvis mine midler rækker til det vil jeg formentlig abonnomere på deres forskellige servicer.
fortsæt endeligt.
Har du overvejet sponsorer.
Har lige opdaget jeg ikke fik svaret på din kommentar. 1000 tak – den kommer i glas og ramme!!!
Jeg podcaster fordi det giver mig rigtigt meget. Men jeg ville lyve hvis jeg sagde, at jeg er ligeglad med hvad andre mener. Det betyder meget for mig. Så endnu engang: 1000 tak for den kommentar. (Glas og ramme ;))
Kære Ib
Jeg har også netop i kastet mig ud i podcast-kategorien. Tror måske at jeg vil forsøge mig med mikrobetaling. En teaser på 4 minutter er gratis og f.eks. mod betaling af 40 kr. kan man få det fulde foredrag.
Tjek f.eks. min teaser her: http://www.youtube.com/user/andersheinxxx?feature=mhee – jeg fortæller om Drømmeplaner og varigheden er 4 min.
Kærlig hilsen
Lotte
Hej Potter
Jeg er klar over, at dette indlæg efterhånden er ret gammelt, og jeg ved slet ikke, om du stadig går i tanker om at tjene penge på dine podcast. Men jeg har en lille pointe, som jeg tænkte, at jeg lige ville dele med dig.
Jeg har, som så mange andre, lyttet til alle dine podcast, og de har ud over en masse brugbar viden og inspiration også bragt mig mange timers underholdning og ikke mindst tidsfordriv. Og mange af de rigtig gode podcast har jeg hørt 3-4-5 gange gennem tiden. Ofte når jeg har en længere rejsetid foran mig, går jeg på jagt efter et godt podcast til turen, og ofte oplever jeg, at der ikke er kommet noget nyt fra de podcastere, som jeg følger og abonnerer på. Og så går jeg tilbage i arkiverne, og finder de gode input frem igen.
Og nu til min pointe! Jeg tænker, at jeg vil være villig til at slippe en skilling eller to for adgang til et arkiv med ældre podcast af den kvalitet, som du leverer. Tanken er ikke tænkt til ende, men jeg kan se på andre abonnementer jeg betaler til, at jeg ofte gerne vil betale for adgang til et arkiv med indhold af høj kvalitet, når jeg har behov for at genfinde den viden, eller den oplevelse, som jeg tidligere fandt værdifuld, eller hvis jeg mangler noget godt indhold til at slå ventetid eller rejsetid ihjel.
Jeg er også til tider villig til at betale for hurtigere adgang – eksempelvis hvis jeg kan se, at der er kommet et nyt podcast for medlemmer, og jeg først får adgang til det om 4 uger, hvis jeg ikke har betalt et abonnement. Hvis jeg skal bruge et podcast i dag, og der ligger et godt et klar, så vil jeg gerne betale for hurtigere adgang. Og hvis jeg risikerer at gå glip af debatten ved først at få adgang 4 uger efter mange andre, så er det måske et yderligere incitament?
Jeg tænker, at den “model” måske kan tilfredsstille dem, som gerne fortsat vil have gratis adgang, og samtidig give fordele til dem, som er villige til at betale?
Som sagt er tanken ikke tænkt til ende, og andre har måske erfaringer eller idéer som be- eller afkræfter mine teser?