Gratis podcastJeg driver en podcast om online markedsføring. Hvis du ikke allerede abonnerer på PotterCut, kan du gøre det her via iTunes.Det er det bedste jeg nogensinde har kastet mig ud i. Det har givet mig et fantastisk netværk – et netværk af unikke personer der brænder for det samme som jeg: online markedsføring, branding, sociale medier, reputation management .. og jeg kunne blive ved.

Jeg er vildt glad for min podcast og de oplevelser den har ført med sig. Og jeg vil ikke være den foruden.

Men den stjæler al min tid.

Det er helt ekstremt tidkrævende at producere en podcast. Det er i hvert fald meget tidkrævende med det format jeg har valgt at kaste mig over. Og det er grunden til, at jeg ikke får lavet så mange podcasts som jeg gerne ville. Jeg er både arbejde og familie 😉

Vil du betale for en podcast?

Jeg vil ikke til at tjene penge ved at podcaste. Det ved jeg ingen rigtigt er kommet igennem med. Man kan godt tjene penge som podcaster, give kurser, oplæg, konsulentbistand m.m. Men jeg har endnu ikke mødt en der lever af at podcaste. Men det er heller ikke det jeg vil.

Men jeg kunne godt tænke mig at kunne ”købe” mig lidt fri, så jeg i større grad kunne dyrke min podcast. Producere en ny hver uge, udvikle konceptet og dygtiggøre mig selv ved at fordybe mig noget mere.

Twitter Rules

Men er podcastlyttere klar til at betale penge for en podcast?

Som altid, så er der svar at hente på Twitter. Jeg stillede følgende spørgsmål:

Hånden på hjertet: ville du give penge for at lytte til en podcastepisode? Ja? Nej? Hvad skal der til?

Et par timer efter mit tweet, havde jeg 39 svar og rigtig mange gode kommentarer og forslag.

17 siger nej, de vil aldrig bruge penge på en podcastepisode.
16 siger ja, det vil de, hvis kvaliteten er i top.
6 svarer hverken klart ja elle nej.

Som ringe i vandet

Grunden til at jeg stadig podcaster er den opbakning jeg føler blandt dem der følger podcasten. For hvert ReTweet, anmeldelse på iTunes, e-mail, kommentar på bloggen eller Facebook, nyhedsmail tilmelding, follower på Twitter eller nogen henvender sig for at medvirke… så vokser jeg. Det gør det alle timerne værd.

Derfor tør jeg heller ikke tage penge for min podcast. Jeg tror jeg vil miste en stor del af det netværk, relationer og de reaktioner som jeg sætter så højt.

Gratis podcast

Så PotterCut vil forsat være gratis og udkomme når jeg får hul mellem arbejde og min familie. Men ligger du inde med idéen til, hvordan jeg kan købe mig selv noget tid, så hold dig ikke tilbage. Jeg er åben for forslag.