administration-af-kommentarJeg har ikke lyst  til at kommentere på blogs, hvor min kommentar først skal ”bedømmes” af blogejeren, før den bliver synlig for andre. Og det burde slet ikke være nødvendigt. Spamfilteret tager spammen og en simpel indstilling i WordPress, kan filtrere ubehagelige kommentarer fra ”stalkers”.

En dialog skal være “on going”

Twitters succes bygger på, at det er her og nu. Intet filter, alle er åbne for at blive kontaktet og indgå i en dialog. Sådan ser jeg også helst en blog. Men med blogejeren som gatekeeper, er der ingen plads til dialog.

Når jeg kommenterer på en weblog, så er det lige så meget den foregående dialog, der er mellem kommentatorerne, der er afgørende for hvad jeg skriver. Sidder blogejeren og godkender kommentarer i bunker, så ved jeg ikke hvornår og hvor i dialogen min kommentar dukker op. Det kan godt fraholde mig fra at kommentere.

Det giver SPAM

Der er dem der er bekymret for, at det vil give mere spam, hvis man som administrator ikke altid skal godkende kommentarerne. Bruger du Aksimet, så er det ekstrem få spam kommentarer der slipper igennem. Ekstrem få. Det er så sjældent, at jeg ikke kan se problemet.

Det giver ubehagelige blogkommentarer

Det er der råd for hvis du sidder med WordPress. Du kan indstille WordPress bloggen til, at kommentarskriveren skal have en tidligere godkendt kommentar, før kommentaren udgives uden din godkendelse. På den måde kan du komme af med dem, der bevidst går efter at skrive trælse ting i dine kommentarer. Det har jeg heldigvis ikke oplevet endnu, men der er dem der har og så er her muligheden for at komme omkring det.

Endeligt har du muligheden for at tilkendegive, at hvis en kommentar indeholder et af følgende ord i indhold, navn, URL, e-mail eller IP, skal den tilbageholdes i bedømmelseskøen.

Der er ikke noget der er rigtigt eller forkert

Jeg vil ikke gøre mig til dommer af, hvad der er rigtigt eller forkert, når talen falder på sociale medier. Men jeg vil gerne argumentere for, at her er der noget der kan være med til at tage livet af din blog… og på sigt, det at blogge.

Kan du se pointen – eller er der noget jeg har overset?